Toepassingen

De toepassing van flock heeft naast optische eigenschappen een groot aantal technische eigenschappen. Verschillende technische eigenschappen worden als probleemoplossing ingezet.

Anti-squeek

Delen die over elkaar heen bewegen maken geluid (Squeek). Door gebruik-making van flock bewegen de ver-schillende delen soepel en geruisloos over elkaar. Ook bij zware belasting biedt flock uitkomst.

Voorbeeld toepassingen: schuifdakonderdelen, liftonderdelen, machineonderdelen

Geluidabsorptie

Door flocken ontstaat een oppervlaktevergroting. Daarbij zorgen de rechtopstaande vezels voor een 3D oppervlakte met lucht tussen de vezels. Dit zorgt voor een geluids-isolerende laag. Daarnaast is flock uitermate geschikt om op geluids-isolerend materiaal (foam) aan te brengen en de isolerende eigen-schappen te versterken. Ook contact-geluid o.a. door trilling wordt door flock geëlimineerd.

Voorbeeld toepassingen: akoestische items, opbergvakken automotive, bestekbakken

Condenswering & warmteprotectie

Flock realiseert een enorme opper-vlakte vergroting waardoor opwarming uitgesteld wordt. Con-dens ontstaat bij een temperatuurs-verschil van 14 graden tov de omgevingstemperatuur. Flock kan er voor zorgen dat er een vertraging in temperatuurstijging ontstaat. Het ver-branden aan delen die anders te heet zijn wordt daarmee tegen gegaan.

Voorbeeld toepassingen: kopieermachines, airconditioning, saunabouw, machineonderdelen

Optische en tactiele verrijking

De aaibaarheidsfactor van een geflockt product is zeer hoog. Een ‘fluwelen’ look & feel zorgt voor een luxere productbeleving. Een grote diversiteit aan kleuren zorgt voor een eigen identiteit. Items bestaande uit verschillende materialen worden een geheel na een flockbewerking.

Voorbeeld toepassingen: gipsvervangers, interieurdelen, drukwerk, (boek)kaften, wenskaarten

Lichtabsorptie

Door de opstaande vezels weerkaats licht nauwelijks. Hierdoor ontstaat een intense kleurbeleving. Bij het gebruik van zwarte flock wordt licht maximaal geabsorbeerd.

Voorbeeld toepassingen: rallysport, camera’s, kopieermachines

Krasprotectie

Door het inzetten van flock van het juiste materiaal, de juiste dikte en lengte kunnen beschadigings-gevoelige producten worden getransporteerd en verpakt zonder dat deze beschadigen. Bewegende delen worden door flock beschermd tegen krassen.

Voorbeeld toepassingen: transportbanden, raamrubbers, verpakkingsmaterialen

plano
+31 40 252 20 13
info@flocktechniek.nl
Spaarpot 24, 5667 KX, GELDROP

CONTACT

Heeft u vragen, opmerkingen, of wilt u meer weten? Neem contact met ons op.